+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Educació dinamitza la lectura amb un simposi per als docents de la Comunitat

La cita, dirigida a professors de totes les etapes educatives, es celebra el 16 i el 17 de novembre al Palau de les Arts de València

 

LES EINES. El simposi acostarà als centres educatius eines de dinamització dels hàbits de lectura. - MEDITERRÁNEO

06/11/2018

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport organitza el simposi Educació i lectura, que es celebra el 16 i el 17 de novembre a l’Aula Magistral del Palau de les Arts de València i està dirigit al professorat de totes les etapes educatives.

Cal destacar que aquest simposi de la Conselleria d’Educació té la col·laboració de la Fundació pel Llibre i la Lectura, FULL, la Universitat de València, mitjançant l’Estructura d’Investigació Interdisciplinar, ERI de Lectura i del grup d’investigació d’Educació Literària, Cultura i Societat, ELCiS. El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha destacat que «la presentació de dos grups d’investigació de la Universitat permet acostar als centres educatius noves metodologies que poden ser eina de dinamització dels hàbits de lectura a les nostres escoles». A més, el responsable ha afegit que «el simposi permet conéixer enfocaments metodològics per a l’ensenyament plurilingüe de llengua i literatura de manera coordinada per a compartir interessos i propostes al voltant del foment de la lectura en els centres educatius».

ESTRATÈGIES I TÈCNIQUES

Les diferents sessions del simposi permeten facilitar estratègies, tècniques i recursos per a l’ensenyança de llengua i literatura i integrar-hi les tecnologies de la informació i la comunicació com a recurs per al desenvolupament de la competència comunicativa de l’alumnat.

El programa estarà format, principalment, exposicions de grups d’investigació universitaris, encapçalats per la presentació de resultats del projecte d’investigació de Josep Maria Baldaquí (de la Universitat d’Alacant-IIFV) i de Gemma Lluch (de la Universitat de València. ERI-Lectura), amb el títol Els espais virtuals per a la promoció del llibre i la lectura. Formulació d’indicadors per avaluar-ne la qualitat i l’efectivitat.

A més, la Conselleria d’Educació presentarà les conclusions dels estudis de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), les línies d’actuació i els programes del Pla valencià de foment del llibre i la lectura.

Cal recordar que aquest és un pla integral, obert i participatiu, dissenyat amb la col·laboració d’agents implicats en el sector del llibre i la lectura i té com a objectiu augmentar l’índex de lectors entre els valencians i les valencianes.

PROGRAMES DE ‘TELE’ I RÀDIO

Finalment, cal destacar que durant el simposi de la Conselleria d’Educació, s’aprofitarà per a presentar els programes televisius i radiofònics d’À Punt Una habitació pròpia i Plaerdemavida com a recursos didàctics per a treballar en l’aula.