La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha obert aquesta setmana, fins al dia 29, el procés d’admissió a les escoles per al curs 2017-2018. Per aquest motiu s’ha engegat la campanya Escola pública, garantia de qualitat, dirigida fonamentalment a les famílies que matriculen els fills i filles per primera vegada a l’escola a les aules experimentals de 2 anys i a Infantil de 3 anys, i que es pot consultar en la web www.ceice.gva.es/va/escolaqualitat. La pàgina dóna informació sobre tot el procés de presentació de sol·licituds i matriculacions, que finalitza el 29 de juny.

Els pares i mares trobaran molta informació que parla de les principals característiques del sistema educatiu valencià, com per exemple el fet de que l’escola plurilingüe garanteix l’aprenentatge del valencià, castellà i anglés; que és una escola inclusiva, que promou la igualtat d’oportunitats; saludable, al promoure el benestar i l’exercici físic; sostenible, perquè educa en el respecte al medi ambient; i creativa, ja que educa amb les arts per a desenvolupar la imaginació.

Trobaran, a més, moltes opcions per a orientar-se i resoldre dubtes, en primer lloc amb els tutors/es, que són el lligam més pròxim amb les famílies; però també amb l’equip directiu, que gestiona la vida del centre; l’orientador/a, que assessora sobre els processos d’ensenyament; el coordinador/a d’igualtat i convivència, que vetlla per la igualtat al centre; i el coordinador/a de Xarxa Llibres, que assessora sobre el banc de llibres gratuït.

També existeixen diverses opcions per a implicar-se en la vida i el funcionament del centre, mitjançant les reunions amb el tutor/a, les AMPA de les famílies o el consell escolar, que gestiona i pren les màximes decisions.