La vida sana conquesta els centres educatius de Castelló aquest curs, I és que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha convocat les ajudes dirigides a centres educatius valencians per a la realització de projectes de promoció de l’esport, l’activitat física i la salut (PEAFS) en horari no lectiu, tots aquests integrats en el projecte educatiu de centre durant el curs 2019-2020.

Cal remarcar que el projecte PEAFS és el document marc que recull els objectius, les propostes i les activitats per a la promoció de l’activitat física i l’esport que es realitzaran al centre educatiu o en instal·lacions externes.

Així, la Generalitat destinarà un total de 700.000 euros per a fomentar i impulsar aquestes activitats i la contractació de tècnics qualificats a les escoles i instituts, una subvenció que suposa un 17% més que les ajudes concedides en la convocatòria pa-ssada, les quals van ascendir als 600.000 euros.

PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Tots els centres que estiguen interessats en participar poden presentar les seues sol·licituds fins demà, 15 de gener, per via telemàtica a l’enllaç següent: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=15652.

L’objectiu d’aquestes ajudes és implantar i desenvolupar programes d’esport, activitat física i salut per a garantir la formació integral dels joves, ja que des de la Conselleria s’aposta per la pràctica esportiva com una de les eines més eficaces per al desenvolupament personal i social dels escolars, la millora de la salut, la lluita contra el sedentarisme, la formació en hàbits de vida saludables i l’educació en valors.

RECONEIXEMENT CEPAFE

Els centres educatius que resulten beneficiaris d’aquestes ajudes seran considerats Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE), un reconeixement que atorga nombrosos avantatges als centres, com ser beneficiaris d’ajudes i subvencions, el reconeixement de la formació permanent del professorat del centre o la participació en altres programes relacionats amb l’esport com són Aula ciclista, Esport a l’escola o Esport a l’escola +1h EF.

Cal recordar que el curs passat van ser beneficiaris de les ajudes un total de 285 centres educatius de la Comunitat Valenciana, 43 d’ells de les comarques de Castelló. En concret, es van sumar col·legis i instituts de la capital de la Plana, com el Matilde Salvador, Vicent Sos Baynat, Illes Columbretes, Pintor Castell, Grans i Menuts; així com altres de localitats com Benicàssim, Onda, l’Alcora, Vinaròs, Benicarló, Almenara,Vila-real, Alcalà de Xivert o Borriana. Tots ells, units per l’esport.