L’inici del nou curs escolar en la província de Castelló arriba carregat d’activitats lúdico-culturals. La Conselleria d’Educació ja ha presentat la temporada cultural de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) que, baix el lema Tria cultura!, pretén entretindre a diversos públics amb una varietat d’opcions amplíssima. L’IVC de Castelló persegueix consolidar les línies de treball de les últimes temporades pel que fa a programar propostes de molta qualitat en totes les disciplines artístiques, alhora que es reforçarà encara més el vessant familiar i educatiu i l’accés de tots els públics als espectacles i les activitats del Teatre Principal, l’Auditori, el Museu de Belles Arts i l’Espai d’Art Contemporani.

En total, seran quasi 200 propostes d’arts escèniques, música, exposicions i activitats didàctiques les que ompliran la programació d’aquesta temporada a la capital de la Plana. «Durant les últimes temporades, hem comprovat que s’han incrementat els assistents als diferents espais culturals i s’hi està fidelitzant cada vegada més públic», ha explicat el conseller d’Educació, Vicent Marzà. «Volem atraure públic infantil i familiar i, per això, continuem intensificant la nostra programació en aquest sentit», ha destacat.

TEATRE PRINCIPAL

Al Teatre Principal s’han programat 39 espectacles, a més de huit propostes per a públic infantil i familiar. Durant aquesta temporada, augmenta el nombre de companyies valencianes, que arriben al 46% de la programació total, i de les obres de teatre en valencià (suposen un 48%). També cal destacar la presència important de la dansa, amb sis espectacles d’alt nivell i l’estrena absoluta de l’obra Fronteras, de María Pagés. Al 2020 arribaran moltes més propostes teatrals d’alt nivell, com ara Tórtola, de Begoña Tena, i obres teatrals destacades com La neta del Sr. Linh, amb Lluís Homar, o Las cosas que sé que son verdad, amb Verónica Forqué.

AUDITORI i museus

Així mateix, a l’Auditori i Palau de Congressos s’han programat 22 propostes familiars i didàctiques, que reeditaran els exitosos tallers Amb bombo i platerets, per a embarassades i nadons que tenen fins a sismesos.

Paral·lelament, l’oferta expositiva i didàctica dels dos museus (Museu de Belles Arts i Espai d’Art Contemporani) continua amb exposicions i tallers familiars que es succeiran al llarg de tota la temporada, com les sessions Happy City, el contacontes Històries a cau d’orella, l’espai de joc interactiu Play Cube o l’existosa activitat musical de 0 a 3 anys Mus’n babies.