La Confederació d’Ampa Gonzalo Anaya fa una crida a les famílies perquè participen des de la responsabilitat que tenen com a pares i mares en els Consells Escolars, òrgan que representa a tota la comunitat educativa.

Per a açò, ha iniciat una campanya d’informació i conscienciació a través de les tres federacions que la componen, FAMPA Enric Valor d’Alacant, FAMPA-València i FAMPA-Penyagolosa perquè les associacions de pares i mares coneguen els tràmits i els terminis per a formar part d’aquest òrgan.

Enguany es renoven i es constitueixen els Consells Escolars de Centre, i el pròxim 23 de novembre se celebraran les eleccions en els col·legis finançats amb diners públics. A través d’aquest òrgan, la veu dels pares i mares es pot escoltar dins de la comunitat educativa. «Les aportacions de les famílies i el seu punt de vista sobre temes educatius són importants per a tractar de millorar l’actual sistema, al costat de les veus dels altres sectors implicats», afirmen des de la Confederació.

responsabilitat

«És responsabilitat de tots, dels pares i mares també, seguir treballant perquè els nostres fills i filles reben una educació més justa, més democràtica, orientada a formar persones que construïsquen un futur millor», expliquen. El Consell Escolar està format per representants d’alumnes, famílies, professors i personal de centre no docent, representant de l’AMPA i de l’Administració.