Nova cita en el calendari per als centres educatius de la província. Les diferents comunitats educatives de 292 centres estan convocades a participar el pròxim 21 de novembre en les eleccions per a la renovació i constitució dels consells escolars dels centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics. Aquesta convocatòria mobilitza, entre alumnat, pares i mares, professorat, personal d’atenció educativa complementària i personal administratiu i de serveis (PAS), vora 1,7 milions de valencians i valencianes implicats en l’educació en els centres educatius.

Sota el lema Fem que l’educació sume en participació, s’instal·laran urnes en 2.182 centres docents del territori valencià, ja que aquestes eleccions engloben des del segon cicle d’Educació Infantil, Primària, Educació Especial, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional, fins als ensenyaments de règim especial i educació de persones adultes, així com les escoles infantils de primer cicle de titularitat pública.

Aquest procés representa una oportunitat per a tota la comunitat educativa d’implicar-se i participar en la vida del centre docent, ja que el consell escolar és un òrgan de govern autònom de cada centre, elegit democràticament, amb gran capacitat de decisió. Per això, des de la Conselleria d’Educació volen «animar tots els docents, famílies, alumnat, PAS i personal d’atenció educativa complementària a participar i a intervindre com a persones elegibles i electores», tal com ha assegurat Margarida Castellano, directora general d’Innovació i Ordenació Educativa. Castellano ha afegit que «tots els agents de la comunitat educativa són indispensables i el seu compromís i col·laboració en la vida dels centres educatius garanteix una educació de qualitat».

EL CALENDARI

El 14 d’octubre acaba el termini per a constituir les juntes electorals dels centres, que són les que fixen el termini d’admissió de candidatures dels diferents sectors. Mentre que el 5 de novembre serà l’últim dia en el qual es poden publicar les llistes provisionals de candidates i candidats, què seran definitives el dia 11 del mateix mes, una vegada s’esgote el termini perquè la junta electoral resolga les possibles reclamacions.

Una vegada celebrades les eleccions al consell escolar del 21 de novembre, les juntes electorals de cada centre tindran de termini fins al 29 de novembre per a proclamar els candidats electes. Cal destacar que el període per a dur a terme les sessions constitutives dels nous o renovats consells escolars acabarà el pròxim 13 de desembre.