La Fundació Caixa Castelló, d’acord amb el seu compromís de fomentar la conservació de la naturalesa i el benefici social, ha promogut la Convocatòria Guardianes del Planeta d’Educació Ambiental a través d’unes jornades ambientals, a realitzar entre setembre de 2018 i juny de 2019 a les aules i al medi natural.

Aquesta iniciativa, dirigida als centres docents no universitaris de la província de Castelló, té l’objectiu de col·laborar amb els centres educatius en els seus programes d’educació ambiental patrocinant activitats mediambientals.

El darrer col·legi que es va beneficiar d’aquesta activitat va ser el CEIP Marqués de Benicarló. Els alumnes de 6é van realitzar una sortida a Vilafranca i Benassal per conéixer de prop les energies renovables amb el seu projecte Energia verda, aprenem a tindre cura del planeta. Així, van visitar el parc eòlic Arriello, on van conéixer el funcionament dels aerogeneradors, van construir un forn solar i van visionar un documental sobre aquestes energies. Per últim, van poder veure en funcionament un hort solar amb seues plaques fotovoltaiques.