Prop de 10.000 escolars de la província de Castelló podran aprendre a reconéixer i previndre els riscos d’incendi gràcies a la Diputació de Castelló i al Consorci Provincial de Bombers, en la tercera edició de la Setmana de la Prevenció d’Incendis, per a la que ha programat un complet programa formatiu i divulgatiu per a «reduir el risc d’incendi i ajudar a previndre’l entre els col·lectius més sensibles», explica el diputat Luis Rubio.

Del passat divendres al 4 de novembre, la iniciativa es trasllada fins a vuit centres educatius de la província per a educar i formar els xiquets i xiquetes castellonencs perquè tinguen un major coneixement de la part pràctica en matèria de prevenció.

Així, els responsables del parc de bombers provincial i membres de protecció civil es traslladaran fins als centres educatius per a realitzar tallers sobre temes com ara l’extinció de conats d’incendi amb extintors o la prevenció de focs en el medi escolar i en la llar.

Rubio ha remarcat que a més de centrar els seus esforços a conscienciar els joves sobre el perill dels incendis i dotar-los de recursos per a actuar en el cas de presenciar-los, dins de la Setmana de la Prevenció d’Incendis s’efectuaràn visites d’assessorament i divulgació a locals comercials i comunitats de veïns de tota la província.

EN VILA-REAL

La completa programació tindrà en Vila-real un dels seus principals valedors. I és que la Diputació de Castelló ha volgut convertir la ciutat de la Plana Baixa en la protagonista de la iniciativa a través del Parc de la Prevenció, ja que és el municipi més gran en el que el parc de bombers presta els seus serveis. Així les coses, el passat cap de setmana, la plaça del Llaurador va acollir unes jornades de portes obertes amb simulacres, demostracions de materials i exhibicions de vehicles, així com tallers pràctics. H