Els xiquets de la província van gaudir amb intensitat dels esdeveniments programats per Carnestoltes, una de les festes preferides pel públic infantil.

Com va succeir al Grau de Castelló, on els més menuts van ser els protagonistes. Així, el divendres, en el parc de la Panderola, es va celebrar l’Anunci del Carnestoltes, amb la lectura de la Crida Infantil de Carnestoltes, a càrrec dels col·legis del Grau i l’actuació de la Banda del Drac amb l’espectacle Trasgos. La desfilada infantil de Carnestoltes va tindre lloc el dissabte, recorrent els carrers Xurruca, Canàries i Sant Pere, per a finalitzar en el parc de la Panderola.

El mateix parc va albergar un espectacle d’animació infantil titulat Iabadabadú i, a continuació, una jam session organitzada per l’Escola de Música del Grau, amb la col·laboració dels músics de The Smokings i Jazzback. Per la vesprada es van celebrar tallers infantils de tot tipus i, el diumenge, un especial del programa Sentim els Parcs.

També a la Vall d’Uixó va haver-hi molts actes infantils per Carnestoltes, com la festa en el poliesportiu municipal, després de les tradicionals desfilades dels col·legis, amb premis per a les millors disfresses. Per a fer la festa encara més divertida, el poliesportiu estava ple d’inflables.

més diversió

A Vinaròs, localitat que viu amb molta intensitat aquesta celebració, va haver-hi un acte reservat en exclusiva per als xiquets: la desfilada infantil. Com a novetat enguany es va celebrar a la vesprada i no al matí com en anteriors edicions. La plaça parroquial es va omplir de famílies amb els xiquets disfressats dels seus personatges preferits.

El Foodie Fest de Borriana, en ocasió del Carnestoltes, va organitzar una gran festa de disfresses perquè els xiquets i xiquetes pogueren ballar i divertir-se. Per la qual cosa, es van preparar multitud d’activitats i de tallers, com els de pintacares, globoflexia, balls o jocs tradicionals.

En Orpesa, els alumnes del col·legi Deán Martí van desfilar pels carrers de la localitat. La temàtica triada enguany va ser imitar els abillaments típics de diversos països del món, per la qual cosa els xiquets van eixir al carrer representant a Jamaica, Xina, Itàlia, Mèxic… Partint des del col·legi van recórrer l’avinguda Estació fins a la plaça Major.