La Fundació Isonomia i la Regidoria d’Igualtat han portat als col·legis de Vila-real un nou taller d’educació en valors d’igualtat. Sota el títol #SenseEtiquetes, per un futur sense estereotips de gènere, els tallers han arribat a l’alumnat de quart de Primària dels col·legis Escultor Ortells, Pasqual Nácher, Verge de Carme, José Soriano, Concepció Arenal, Bisbe Pont, Carles Sarthou, Angelina Abad i Cervantes. Amb aquesta activitat es pretén coeducar per a un futur sense estereotips de gènere a través del conte De paraules i persones, una història sobre llenguatge inclusiu que serveix d’eina didàctica per al desenvolupament en igualtat entre xiquetes i xiquets. «El conte aborda estereotips com les opcions professionals o models de relació igualitaris, a més d’analitzar la importància d’utilitzar un llenguatge inclusiu, ja que les paraules són un factor clau de socialització», ha valorat la regidora d’Igualtat, Rosario Royo, qui ha visitat un dels tallers impartit al col·legi José Soriano.

Cal destacar que el taller d’Isonomia ofereix també al professorat i a les famílies algunes orientacions a l’hora de seleccionar contes infantils o activitats que permeten transmetre a l’alumnat models igualitaris. «Per a construir una societat igualitària i tolerant, sense estereotips, discriminació per raó de gènere ni violències masclistes, hem de començar per l’educació en valors d’igualtat. La col·laboració amb la Fundació Isonomia, amb aquests tallers i campanyes, és fonamental en aquest objectiu», conclou Royo.

MÉS OBJECTIUS

Reflexionar sobre models de relació igualitaris sense caure en estereotips socials i fomentar actituds de respecte i tolerància; analizar la importància de l’ús del llenguatge inclusiu, ja que aquest és un factor clau en la socialització perquè transmet actituds i creences; i abordar els estereotips en les opcions professionals per a promoure la igualtat en l’elecció educativa són altres dels objectius que s’aborden en aquestos tallers.