L’aula magna de la Facultat de Ciències de la Salut de la UJI ha albergat el lliurament de premis de la II edició del concurs Què fem amb el fem?, organitzat per Reciplasa, amb la col·laboració de la Càtedra Reciplasa UJI i el Seminari d’Educació Ambiental de Castelló. Un total de 106 alumnes de la província de Castelló han rebut el premi pels seus treballs sobre la gestió de residus i el medi ambient.

L’objectiu d’aquest certamen és conscienciar sobre l’impacte dels residus i promoure la seua reducció, reutilització i reciclatge en l’alumnat d’Infantil, Primària i Secundària. «Busquem que les persones que han d’heretar el planeta siguen també conscients de la problemàtica que existeix en l’actualitat amb els residus i ens puguen aportar la seua visió», expliquen els responsables dels concurs.

Els guanyadors de la segona edició en la categoria d’ESO han sigut l’IES Politècnic de Castelló, amb la seua maqueta Omplim de vida la placeta, i la Fundación Privada Divina Providencia de Vinaròs, gràcies als seus còmics sobre els plàstics en el mar. Per la seua part, el col·legi Josep Iturbi de Borriana, amb el vídeo Què fem amb la roba?, i el CEIP Errando Vilar d’Almassora, amb Juguem als racons sostenibles, han sigut els guanyadors d’Infantil.

Els primers classificats de Primària han sigut el Torrenova de Betxí, amb el seu vídeo Cap a la valorització d’oli brut, i el CEIP Jose Alba de la Vilavella, gràcies als seus relats sobre la salut sostenible. Els alumnes del col·legi Mater Dei de Castelló i el CEIP Rosario Pérez de la Vall d’Uixó també han rebut un esment d’honor pels seus treballs. Durant l’acte, els diferents centres educatius han presentat els seus treballs als altres participants.

En total han sigut 10 centres educatius els que han entregat les seues maquetes, còmics, vídeos i relats, en els quals han mostrat com cuidar el medi ambient, donant una segona vida a la roba, mostrant la importància de separar en origen o la valorització dels residus, entre altres. Han participat 581 alumnes més que en l’anterior edició.