El programa educatiu Aula ciclista arriba aquest curs a 18 col·legis i instituts de la província de Castelló amb l’objetiu de fomentar els hàbits de vida saludables i l’educació viària.

Així, centres de Borriana (Jaume I, Novenes de Calatrava, Josep Iturbi, Cardenal Tarancon, Penyagolosa, Villa Fátima), Vila-real (José Soriano Ramos, Concepción Arenal, Botànic Calduch, Pintor Gimeno Baron), l’Alcora (Comte d’Aranda, Francisco Grangel Mascarós), Castelló (Illes Columbretes, Grans i Menuts), Alcalà de Xivert (Serra d’Irta), Almassora (Doctor Errando Vilar), Onda (Miralcamp) i la Vilavella (Don José Alba) es sumen a aquesta innovadora iniciativa.

En total, seran al voltant de 15.000 alumnes valencians de 125 centres els qui participaran en aquesta primera edició d’Aula ciclista, impulsada per Esport de la Generalitat i la Federació Valenciana de Ciclisme, que promou des dels centres educatius l’ús de la bicicleta mitjançant dues sessions teoricopràctiques.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, explica que «volem fer que la bicicleta no només siga un joc, sinó també una opció perfecta perquè els xiquets i les xiquetes interioritzen hàbits saludables i, sobretot, que potencie la mobilitat sostenible, tan necessària en aquests moments d’emergència climàtica».

Aula ciclista ha tingut una gran acceptació a tot el territori valencià i són els tècnics de la Federació Valenciana de Ciclisme els encarregats de dur a terme les unitats didàctiques i preparar el material de les sessions pràctiques. Així mateix, en les sessions prèvies de formació, el professorat ha rebut material per a utilitzar-lo a l’aula com una eina més per tal de fomentar els hàbits de vida saludables i acostar el ciclisme a l’alumnat amb diferents activitats.

Des d’Educació i Esport es segueix apostant per promoure l’activitat física a les aules i fomentar els hàbits de vida saludables entre els més menuts. Amb una inversió de 200.000 euros, Aula Ciclista complementa altres iniciatives d’èxit com Pilota a l’escola o Esport a l’escola.