La Regidoria de Tradicions apropa als col·legis de Vila-real els elements més tradicionals, història i costums de les festes patronals de Sant Pasqual. De la mà de l’equip de Recuperem, format per professionals vila-realencs arran dels primers programes Vilabeca, el departament que dirigeix Santi Cortells va impartir als centres docents de la ciutat una sèrie de tallers sobre els aspectes més característics de les celebracions, que es van perllongar fins a l’inici de les festes.

En els tallers, l’equip de Recuperem van projectar una sèrie d’imatges relacionades amb els patrons i el món festiu, a partir de les quals van treballar amb els alumnes en una activitat multimèdia que els va apropar als actes més tradicionals, com l’ofrena i processó, el significat del cordonet de Sant Pasqual, la cavalcada, la xulla o les cançons populars festives.

El taller es va adreçar als xiquets i xiquetes de segon i tercer cicle de Primària i es van impartir als col·legis Angelina Abad, Concepción Arenal, Cervantes, Pasqual Nàcher, Pius XII, Carles Sarthou, Gimeno Barón i Fundació Flors. En cada centre es van fer quatre sessions, amb una durada de 60 minuts per a cada grup.