La commemoració de les festes fundacionals de Vila-real està portant durant estes setmanes a més de 500 xiquets i xiquetes dels col·legis de la localitat a acostar-se a l’Ajuntament i participar en les activitats que, promogudes per la Regidoria de Tradicions, persegueixen difondre entre els més xicotets la història i els orígens de la ciutat. Amb aquest objectiu, l’equip de Recuperem ha preparat el taller La Fundació de Vila-real. Juguem a conéixer les nostres arrels, que s’imparteix fins al pròxim 28 de febrer.

Els alumnes del col·legi Pasqual Nàcher van ser els primers a inaugurar les activitats del taller, que porta els escolars en visita guiada fins als punts més emblemàtics del casc històric, des del mateix Ajuntament fins a la plaça la Vila, el campanar, la Torre Motxa --l’últim vestigi de la vila medieval, avui Bé d’Interés Cultural-- o la sèquia major.

APRENENTATGE DIVERTIT

L’última part del taller, de caràcter més lúdic, consta d’una gimcana de jocs, que es desenvolupa al jardí de Jaume I. L’objectiu és que els escolars puguen interioritzar, a través del joc, tot allò que han aprés prèviament durant la jornada.

En la seua visita a Ca la Vila, els escolars de Vila-real reben una visió global del procés de fundació de la ciutat, a través de l’al·legoria de Ramón Català que decora l’escalinata principal. La figura del rei Jaume I, els orígens agrícoles de la localitat, el riu Millars o les imatges dels patrons, Sant Pasqual i la Mare de Déu de Gràcia, són alguns dels elements de la tela.