Un total de 32 estudiants dels dos instituts de Benicàssim: l’IES Violant de Casalduch i el Liceu Francés, han gaudit de tota una setmana de viatge en el municipi francés de Évian-les-Bains, en el programa d’agermanament i intercanvi cultural entre els dos municipis, que es troben germanats des de 1993.

Aquesta expedició és ja tradicional en el municipi i respon al viatge del mateix tenor que realitzen els estudiants francesos durant l’època estival. Entre les activitats que realitzen en Évian es troben tallers i actes culturals que desenvolupen en comú amb els estudiants francesos en els seus centres educatius.

A més, enguany, en la visita cultural van acudir fins al Museu de Ciències de Ginebra, on van passar una interessant jornada. La resta del temps es dedica a la convivència amb les famílies franceses que els acullen i la pràctica de l’esquí amb classes específiques d’aquest esport; igual que succeeix quan ells visiten Benicàssim, on dediquen part de la seua estada als esports nàutics i classes de vela.

Per a tancar l’excursió, es va celebrar una festa de comiat en la discoteca Madison de Évian, on els alumnes francesos i els de Benicàssim van compartir una divertida vetlada.

lloc privilegiat

Évian-les-Bains està enclavada en un lloc privilegiat, en la frontera entre França i Suïssa. Amb les seues aigües medicinals de fama internacional, atrau a visitants del món sencer preocupats per la seua salut. És el complex-balneari més cèlebre de França, famós pels seus tractaments que milloren les malalties digestives, entre d’altres.

Benicàssim també està germanada des de l’any 1986 amb la ciutat alemanya de Bad Salzderfurth, enmig dels verds pujols de la selva Hildesheimer i a la vora del riu Lamme, en la baixa Sajonia. Igual que succeeix amb Évian-les-Bains, fins a Alemania es traslladen expedicions de veïns de Benicàssim, i al contrari.

D’aquesta manera, els alemanys gaudeixen ací de la platja, el sol i de la vela, entre altres coses, mentre que en Bad Salzderfurth, els benicesenses gaudeixen de típiques cases d’entramat de fusta, en peu des del segle XVIII, i de la seua àmplia oferta de turisme actiu.