Els vint alumnes representants dels centres educatius i els diferents districtes de la ciutat que formen part del Consell Municipal de la Infància i Adolescència han demanat en sessió plenària «decidir directament sobre els pressupostos participatius de Castelló que els afecten.

Aquesta és una de les propostes més destacades del Ple de la Infància celebrat aquesta en l’Ajuntament, en un acte que va ser presidit per l’alcaldessa, Amparo Marco, i que també va comptar amb la presència dels regidors de Benestar Social, José Luis López, i Educació, Enric Porcar.

Una petició realitzada per a afegir al reglament va ser que se’ls comunique de les mesures adoptades d’acord als seus suggeriments i altres assumptes que els puguen concernir, exercir com a representants dels xiquets, xiquetes i adolescents de Castelló davant altres institucions i organismes quan precise l’Ajuntament, i que s’incorporen a l’òrgan els alumnes de formació professional de grau mitjà.

Els xiquets i xiquetes que formen part del Consell han sigut triats pels centres escolars després de decidir prèviament per sorteig els centres educatius que anaven a formar part del mateix.