La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de l’Ajuntament d’Onda, en col·laboració amb els clubs esportius locals, ha realitzat una campanya de prevenció contra les addiccions a través d’una sèrie d’accions que estan incloses en el marc del Pla Municipal de Drogodependències.

Aquesta campanya té com a principal objectiu augmentar la capacitat de la població general, i dels menors i adolescents especialment, per a la presa de decisions lliure i responsable respecte al consum de drogues i alcohol, promocionant comportaments saludables a través de les diferents accions.

Les xarrades han reunit a desenes de joves dels grups de gimnàstica artística, futbol, handbol, futbol sala i bàsquet. En elles s’ha tractat la següent temàtica: què són les drogues; quins efectes tenen i les seues diferències individuals; i els mites sobre el tabac, alcohol i cànnabis.

Mari Carmen Aguilella, tinent d’alcalde de Política Social, va explicar que «han sigut xarrades participatives en les quals els joves esportistes responien de manera activa a les qüestions que es plantejaven». A més, la regidora va afegir que «se’ls ha intentat conscienciar a través de diferents jocs perquè, d’una forma divertida, coneguen la importància de tindre informació sobre la drogodependència».