La Regidoria de Cultura del’Ajuntament de Castelló i l’Associació Cultural La Barraca han convocat la 27ª edició dels Premis de la Mar de Poesia. Aquests guardons literaris, en record dels poetes Manel Garcia Grau i Miquel Peris Segarra, han mantingut la convocatòria a pesar de la crisi sanitària. Es preveu poder celebrar l’acte de lliurament durant el quart trimestre de l’any, si la situació sanitària ho permet i en una data consensuada entre el consistori i l’entitat organitzadora.

«Agraïm a La Barraca que haja apostat per la creació i que haja mantingut la convocatòria d’aquests premis, un primer pas cap eixa nova normalitat cultural a la qual ens haurem d’acostumar», ha explicat la regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz. L’edila ha volgut animar a autors i autores a presentar-se a aquests guardons que, segons va afirmar, busquen «homenatjar la mar Mediterrània i que, ademés, són un reconeixement al talent i a la solidaritat». Així, aquesta convocatòria comptarà amb dues categories. La primera és Premi Grumet Manel Garcia i Grau per a joves, en què podran participar autores i autors de fins a 16 anys i el qual tindrà una dotació econòmica de 300 euros. La segona és el Premi Miquel Peris i Segarra, al qual podrà concórrer qualsevol persona major de 16 anys i que estarà dotat amb 900 euros.

PRESENTACIÓ DELS TREBALLS // El termini de presentació dels treballs començarà l’endemà de la publicació de les bases dels premis en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i romandrà obert fins al dia 31 d’agost, aquest inclòs. La presentació es podrà fer per via telemàtica a través de la seu electrònica de l’Ajuntament o físicament mitjançant una instància normalitzada, que es podrà descarregar a la pàgina web del consistori.

REQUISITS// Els treballs, en les dues categories, hauran de ser originals i inèdits, escrits a doble espai i sense firma de l’autor o autora. A més, les obres no han d’haver estat premiades en altres certàmens. Tampoc podran presentar-se autors o autores premiats en les últimes edicions.

Cal recordar que aquest premis de poesia formen part de la Setmana Cultural del Grau, un esdeveniment que ha quedat suspés a conseqüència de la crisi de la covid-19. Malgrat això, l’organització de la iniciativa cultural ha volgut mantenir aquesta convocatòria poètica, ja que, per les seues característiques, considera que és factible el fet de poder realitzar-la.