La Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport ha engegat un nou portal web del programa Pilota a l’escola. Aquest nou espai ofereix informació detallada, un formulari d’inscripció, enllaços d’interès i un espai per als docents de la Comunitat, a més d’un Vocabulari de Pilota Valenciana.

Aquesta nova web compta amb un apartat dedicat a la competició entre els centres escolars així com material gràfic i vídeos, tot açò relacionat amb el món de la pilota valenciana. L’enllaç per a poder visitar aquesta pàgina web és www.pilotaescola.es. Cal recordar que el passat 4 de desembre, en la localitat valenciana d’Oliva, es van iniciar les sessions formatives als docents que formen part del programa.

Aquestes sessions van continuar el dia 11 a Castelló i Benicarló, el dia 12 a Petrer i en el Trinquet de Pelayo, el dia 13 en Pelayo i Benidorm, el 14 a Alzira i Pedreguer i, finalment, el dia 15 a Pelayo. Enguany participen 423 professors pertanyents als mateixos centres que han sol·licitat formar part de aquesta edició del Pilota a l’escola.

A més, aquesta sessió s’aprofitarà per a fer lliurament a cada col·legi del material didàctic i específic de pilota valenciana que li correspon.

dues parts // Aquesta sessió formativa té dues parts. Una primera part teòrica, on es resumeix en que consisteix el programa i s’expliquen les novetats. Enguany el format d’aquesta part serà més participatiu per part del professorat, ja que desenvoluparan tots els punts del programa en grups.

A continuació, els tècnics federatius presenten la part pràctica, que versa sobre com es desenvoluparà la sessió per part dels mestres en cada centre escolar i es donaran a conèixer jocs pràctics per a poder usar durant les classes d’Educació Física.

Al final d’aquesta sessió formativa es farà el lliurament a cada col·legi del material didàctic i específic de pilota valenciana que li correspon.

Pilota a l’escola és un programa que naix l’any 2005 en la Conselleria de Cultura, Educació i Esports, amb la finalitat d’introduir el joc de pilota en els centres educatius de la Comunitat, i que la Federació de Pilota Valenciana, com entitat pública única reconeguda per promocionar l’esport, s’encarrega de dur-lo endavant.

El programa té el suport d’altres dos mesures: el decret que obliga al centres de nova construcció de incloure instal·lacions esportives adients al joc de pilota en la seua construcció, i la seua inclusió en els Currículums Oficials d’Educació Física com un eix fonamental dels objectius a desenrotllar en l’assignatura.