Esport ha destinat a les federacions esportives de la Comunitat 467.840 € --un 17% més que a l’edició passada--, per a dur a terme el programa Esport a l’escola i difondre entre l’alumnat l’atletisme, els escacs, el handbol, el bàdminton, el beisbol, l’esgrima, l’hoquei, el judo, l’orientació, el pàdel, el rugbi, el salvament i socorrisme, el tenis de taula, el triatlón, el voleibol i esports adaptats.

Com a novetat d’aquesta edició, la iniciativa, que permet acostar la pràctica de fins a 19 modalitats esportives a l’alumnat d’entre els 10 i els 13 anys, se sumen al programa les federacions de karate, frontenis i tir amb arc.

objectiu

L’objectiu de la proposta és fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i la divulgació de modalitats esportives en l’àmbit escolar, així com formar, al mateix temps, als adolescents en hàbits saludables i en educació en valors, mitjançant unitats didàctiques impartides pels tècnics de les federacions.

El director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha assenyalat: «Front a l’actual situació de confinament, les unitats didàctiques previstes per a aqueste setmanes s’estan adaptant per a realitzar-les de manera telemàtica, gràcies a la col·laboració del professorat i les federacions, que estan fent un gran esforç per a seguir la programació i que l’alumnat continue practicant esport en les seues cases».

DESTINATARIS

Este programa es dirigeix a les escoles i els instituts que han integrat l’esport com a eix principal del seu projecte pedagògic, els cridats centres educatius promotors de l’activitat física i l’esport (Cepafe). Des de l’Administració destaquen que en els últims dos cursos la implantació d’este programa en el conjunt del territori valencià ha augmentat un 9,4%, quant a la participació de l’alumnat, i un 10,5%, quant al nombre de centres, ja que s’han sumat 15 més i ha augmentat de 143 a 158 alumnes.

CREIXEMENT

També s’han augmentat les unitats didàctiques fins a les 1.584 d’aquest curs 2019/2020 i el nombre de federacions esportives beneficiàries de les subvencions per a desenrotllar el programa Esport a l’escola, ja que ha sumat tres més i ha arribat a un total de 19 modalitats diferents.

Moya també ha volgut destacar una qüestió com la col·laboració, afirmant que «el treball conjunt entre Esport i les federacions valencianes permet que el programa Esport a l’escola continue creixent i arribe enguany a més de 25.000 alumnes de la Comunitat a nivell esportiu».