La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat el calendari i el procés d’admissió i de matriculació per al curs 2019-2020 dels ensenyaments d’idiomes que s’imparteixen en les escoles oficials d’idiomes (EOI) valencianes. Per a públic general, el termini de sol·licitud d’admissió romandrà obert des del 12 fins al 27 de juny. Aquesta es farà telemàticament en la web http://www.eoi.gva.es/va/admissio-i-matricula. El 12 de juny es publicaran les vacants provisionals, i el 15 de juliol es podran consultar els resultats de l’adjudicació de vacants per a l’alumnat. Una vegada establit l’ordre, es formalitzarà la matrícula dels usuaris que hagen obtingut plaça del 16 de juliol al 10 de setembre. Perquè el procés de matriculació siga efectiu, s’ha de lliurar la documentació requerida a l’escola oficial d’idiomes corresponent.

L’alumnat que acredite un domini suficient de les competències d’un idioma pot incorporar-se a qualsevol curs o nivell si supera una prova de nivell. La inscripció a aquesta prova es podrà efectuar del 12 de juny al 8 de setembre. Els resultats es faran públics abans de les 22.00 hores del 18 de setembre.

Cal recordar que es reserva un període d’admissió extraordinari (del 16 al 19 de setembre) per a l’alumnat de l’EOI que haja suspés l’examen de certificació, per als aspirants que requerisquen la prova de nivell i per a totes aquelles persones que no s’hi hagen pogut inscriure en el període ordinari. A més dels cursos curriculars, les escoles oficials d’idiomes també ofereixen cursos intensius i cursos formatius complementaris orientats al treball de la destresa oral, a grups d’iniciació, grups per a preparar les proves de certificació o grups de perfeccionament.

Per tercer any consecutiu, les EOI acullen una part del Pla Integral d’Aprenentatge de Llengües per al Professorat que vulga millorar el seu nivell en anglés i valencià.

LES NOVETATS

Aquest curs, la Conselleria d’Educació ha simplificat el procés d’admissió a les EOI, per tal que l’alumnat s’hi puga inscriure telemàticament d’una manera molt més senzilla amb una nova plataforma. Els usuaris podran triar en una mateixa sol·licitud els cursos de diferents idiomes en les escoles oficials que desitgen. Cal recordar que abans s’havia de fer una sol·licitud per a cada idioma que es volguera cursar i només es podia triar una escola oficial d’idiomes. Ara, a través d’una única sol·licitud es podran triar els idiomes, les escoles oficials i els horaris que millor s’adapten a les necessitats de cada alumne.