La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat ha obert un nou espai web dedicat al decret valencià d’equitat i d’inclusió educativa, on es podrà trobar informació relativa a aquesta normativa aprovada recentment.

El text té l’objectiu d’establir i regular les actuacions encaminades a la construcció d’un model educatiu inclusiu basat en l’equitat i la igualtat d’oportunitats en l’accés, la participació, la permanència i el progrés de tot l’alumnat. Al nou espai web es podrà consultar el text íntegre del decret i descarregar diversos materials, com ara un cartell explicatiu, un document en què s’explica la simbologia de la imatge gràfica emprada al cartell i una guia que aprofundeix en els aspectes més importants de la normativa. L’educació inclusiva parteix de la base que cada alumna i alumne té necessitats úniques, i de la consideració de la diversitat com un valor positiu que millora i enriqueix el procés d’aprenentatge i ensenyament.

CELEBRACIÓ de les JORNADES

Cal recordar que el passat 30 d’octubre, Educació va organitzar una jornada en la que es van presentar recursos per a la inclusió. L’objectiu va ser facilitar criteris d’actuació i recursos per a organitzar la resposta educativa de l’alumnat amb necessitats educatives especials en el marc de l’atenció a la diversitat que determina el decret d’equitat i inclusió educativa. A més, es van presentar les noves guies per a l’atenció de l’alumnat amb trastorn per dèficit d’atenció.