L’IES Vicent Castell de Castelló ofereix durant la recta final de curs una molt bona oportunitat als seus alumnes per a conèixer la història i els orígens de la literatura, mitjançant una exposició que va nàixer amb motiu del Dia del Llibre, però que donat l’interès que ha generat es mantindrà fins al final de les classes d’aquest curs.

Es tracta d’una mostra de facsímils i llibres antics que ha preparat la professora de Geografia i Història Carmen Àguila, amb la col·laboració d’altres companys del centre. La col·lecció reuneix exemplars reproduïts dels segles X, XIII i XIV fins a exemplars originals dels segles XIX i primers del XX, fent un recorregut per la història del llibre com a objecte.

L’institut castellonenc ha realitzat, a més, moltes altres activitats relacionades amb la literatura. I és que aquesta exposició es va completar, per el Dia del Llibre, amb una conferència sobre el procés de creació del llibre i la seua evolució des de l’Edat Mitjana fins al segle XX, dirigida als cursos de primer de Batxillerat.

També es va celebrar altra activitat molt interessant, com és l’intercanvi de llibres, en la campanya Dóna vida als llibres, on tots els membres de la comunitat educativa van tindre la possibilitat de portar un llibre que tingueren a casa i canviar-ho per un altre dels quals hi havia en les taules disposades en el hall de l’institut.

més activitats

El centre també ha organitzat exposicions de poemes i recitals poètics per part dels propis alumnes, així com la projecció de vídeos literaris on es mostra la vida i obra de diferents autors com Lorca o Darío. Una altra activitat destacada va involucrar als alumnes de 1r de Batxillerat, que van mostrar un vídeo on es fa un resum dels tallers de contacontes que s’estan desenvolupant en el CEIP Antonio Armelles al llarg del curs escolar 2016-17.

La clausura de la Setmana del Llibre va oferir un recital poètic que va dur a terme el reconegut poeta i trobador valencià Vicent Camps Paricio, posant veu a poemes de Vicent Andrés Estellés, Antonio Machado o Miguel Hernández, entre d’altres.

L’oferta cultural de l’IES Vicent Castell i Domènech no acaba ací, ja que s’han organitzat diferents concursos literaris al llarg del curs. El passat mes de febrer van comptar amb la presència de l’escriptor i guanyador del premi Gran Angular 2016, Álvaro García Hernández, qui va presentar la seua obra guardonada León Kamikaze; i aquest mes va visitar el centre educatiu la famosa guanyadora del premi Nadal d’enguany, Care Santos, i l’escriptor de novel·la juvenil David Lozano, guanyador del premi Gran Angular.