La Fundació per a l’Eficiència Energètica i el Medi Ambient de la Comunitat Valenciana ha entregat els premis de la VI Competició d’Eficiència Energètica-f2e. Aquesta iniciativa té la finalitat de conscienciar als més joves sobre la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica, així com potenciar els coneixements sobre energies renovables i la seua aplicació. En aquesta edició, han participat 145 alumnes d’un total de huit centres de Secundària procedents de tota la província de Castelló.

En dos dies, els estudiants han exposat els seus treballs en la seua categoria corresponent. La primera prova, dirigida als centres de la capital, ha consistit en la realització d’una maqueta basada en el disseny d’edifici eficient i sostenible. La segona, en la qual han participat els centres de la província de Castelló, tractava sobre el disseny de ciutat eficient.

En aquesta sisena edició, els guanyadors en la categoria sobre disseny d’edifici eficient i sostenible han sigut l’IES El Caminàs, l’IES Penyagolosa i els IES Ribalta i Politècnic (aquestos dos últims, en tercera posició). I en referència a la modalitat de disseny de ciutat eficient, el primer guardó ha sigut per a l’IES Penyagolosa, el segon per a l’IES Ximén d’Urrea i els dos tercers per a l’IES Francesc Tàrrega. En total, s’han repartit 3.600 euros en premis, dividits en les diferents categories i equips.

La Fundació f2e va donar l’enhorabona a tots els equips participants en la competició per la dedicació que han mostrat i el treball realitzat. Cal recordar que la Fundació per a l’Eficiència Energètica té com a objecte impulsar l’actuació en el camp de l’eficiència energètica a través de la formació, conscienciació social, suport al desenvolupament d’iniciatives empresarials i promoció de projectes d’innovació.