Conscienciar,des d’edats molt primerenques, sobre la importància de fer un ús responsable de l’aigua, entendre com s’usa i d’on s’obté. Este és l’objectiu de Facsa amb ‘El Curs de l’Aigua’, una activitat didàctica que enguany complirà la seua segona edició i que poden incorporar al seu calendari tots els centres escolars.

Una gran aposta de la companyia que està orientada a escolars de primer cicle de primària, que podran formar part així d’un projecte pioner. Aquesta iniciativa naix arran de l compromís de Facsa amb la divulgació de la cultura de l’aigua. El curs es val de l’ús d’eines didàctiques d’última generació com la tecnologia tridimensional i la realitat augmentada, amb la qual s’aconsegueix una major motivació i gaudir de l’aprenentatge.

El propòsit de Facsa amb aquesta iniciativa és doble: didàctic i de sensibilització ambiental. ‘El Curs de l’Aigua’ està pensat com una eina de suport al professorat per a la matèria impartida en classe sobre el seu cicle integral. Pilar Soria, la responsable del projecte, condueix les sessions durant dues hores, amb lliçons caracteritzades per la seua interactivitat.

La seua estructura inclou explicacions teòriques amb realitat augmentada o animació 3D, experiments que simulen el procés de depuració de l’aigua i una visita al Centre de Telecontrol de Facsa. En el curs escolar 2015-2016, fins a 17 col·legis van incloure aquesta activitat gratuïta en la programació del seu calendari, en la qual van participar un total de 1.500 escolars. H