L’inici de curs sempre és emocionant. T’omple d’entusiasme, et crea expectatives i ho reps amb ganes després d’un estiu-pausa que ja reclama rutines.

Aquest setembre, per a la FAMPA-Castelló Penyagolosa és especialment motivant pels objectius que ens hem marcat. Hem enfocat els temes que continuarem barallant amb força des de cada associació de pares i mares i amb el suport de la federació. El compliment del Pla Edificant i la millora de les infraestructures marcaran el nostre calendari d’accions. Entenem que l’alumnat no ha de passar més del temps necessari en barracons o en un centre que no permet un aprenentatge de qualitat. #EdifcantJA ens acompanyarà enguany.

Estarem molt pendents dels serveis públics educatius que reben els alumnes de les poblacions d’interior. En aquests llocs és on més recursos s’han de destinar perquè l’ensenyament públic siga igualitàri i democràtic en tota la província. Convidem al fet que Inspecció Educativa acudisca als centres amb més assiduïtat i coneguen de primera mà el que ocorre en cadascun d’ells. Barallarem la baixada de ràtios perquè és la garantia directa que l’ensenyament siga de qualitat.

A més, posarem la lupa en el temps que es tarda a cobrir les places de professorat, sobretot a l’interior i nord de la província; i del personal no docent.

Enguany és el curs de la visibilitat de les associacions de mares i pares de Castelló perquè el treball que les famílies realitzen des de cada centre escolar no sempre és visible per a la comunitat educativa. A través de campanyes de difusió, activitats lúdiques i educatives que recorreran la província, acostant-nos a cada racó i a cada centre, aconseguirem que el paper de les AMPA es senta per la comunitat educativa en majúscules. El compromís i les ganes han de ser visibles.