Gezelligheid és una paraula que usen els holandesos per a indicar una deliciosa sensació de calidesa i familiaritat que fa que ens sentim protegits i satisfets. Aquesta paraula la solen usar per a expressar moments singulars d’intimitat amb familiars i amics, encara que també poden experimentar aquesta bonica sensació en qualsevol lloc on els facen sentir-se com a casa.

Estem en l’inici d’un nou curs escolar i, com tot esdeveniment (un viatge, una festa d’aniversari, una excursió del col·le...), està carregat d’il·lusió, d’espera, de nervis, de pors, d’impaciència... Us convide a tots els mestres a omplir les vostres aules de gezelligheid perquè quan els vostres alumnes pensen en vosaltres i en la seua escola tinguen un preciós record; perquè les escoles es convertisquen en aqueixos llocs màgics els quals ens agrada recordar i tornar amb il·lusió cada dia.

Desig que totes les aules s’òmpliguen de sorpreses i que aquestes duren tot el curs perquè els nostres xiquets i xiquetes no perden mai la il·lusió i la motivació per aprendre. Desig que s’òmpliguen de riures per a compartir la nostra alegria i les nostres ganes per viure i, encara que arribaran moments tristos, poder ensenyar-los a eixir d’ells. Que s’òmpliguen de detalls bonics per a cuidar i cuidar-nos, detalls senzills i alhora grans que ens recorden el bonic que és estimar i ser estimats. Un bon dia, una abraçada, una nota en l’agenda…

Que s’òmpliguen de respecte a la diferència, a cadascun dels nostres alumnes, a les famílies, al nostre planeta i a la vida.Que s’òmpliguen de passió per aprendre i de passió per ensenyar.

Desig que aquest curs estiga ple de sentiments gezelligheid i que quan aquests xiquets i xiquetes recorden les seues escoles i aules ho facen amb un bonic somriure en els seus rostres i en les seues ànimes.