Continuem un any més estudiant, provant i emprant materials per a utilitzar el pensament computacional i la robòtica educativa des de l’UJI, amb el grup d’investigació GREAT, i des de l’institut Álvaro Falomir d’Almassora, amb el projecte de mentorització entre alumnat de diferents nivells utilitzant la robòtica educativa.

Després de dos anys sembrant i difonent els resultats obtinguts hem arribat al punt en el qual diverses cases de joguets i de robots confien en nosaltres, no solament per a enviar mostres, sinó perquè fem partícips a altres centres educatius creant uns kits viatgers de manera que en els col·legis i instituts puguen provar materials sense la necessitat de comprar-los. D’aquesta manera, poden decidir amb posterioritat si s’adequa a la seua programació i si l’esforç d’aconseguir el cost del producte val la pena per al profit que se li pot traure.

Ara que cada vegada hi ha més docents que s’impliquen a incorporar la robòtica educativa a les seues aules, els kits viatgers són una bona manera de provar i descobrir materials diferents. Com a difusor de la robòtica educativa en el meu entorn, m’estic trobant cada vegada més docents amb interés per saber quins materials utilitzar i com poder aplicar aqueixa motivació extra que dona l’introduir elements nous a l’aula.

És el moment de considerar en els centres públics no universitaris el Pla Anual de Formació on es plantegen les característiques del claustre i les necessitats formatives que existeixen en aquest. Si unim la formació que es pot realitzar durant el curs escolar i la possibilitat que ens presten materials de forma gratuïta tenim la mescla perfecta per a poder començar a ensenyar pensament computacional a través de la robòtica educativa a l’estudiantat dels col·legis i instituts i incorporar-la en les unitats didàctiques d’una manera progressiva.