La flama del Correllengua ha recorregut la província, inundant de tradició i cultura valenciana multitut de col·legis des del nord fins al sud.

Centres com el Soler i Godes, San Agustín, Gaetà Huguet, Jaume I, Vicent Marçà, Exèrcit, Gregal, Isidoro Andrés, Joan Ripollés, Lope de Vega, Grans i Menuts, Lluís Revest, Sanchis Yago, Bisbe Climent o Herrero van rebre a la flama en diferents jornades en les que es va reivindicar la normalització del valencià, tant en l’àmbit escolar com en el de la vida pública i ciutadana.

Tallers infantils, espectacles i actuacions musicals van ser l’avantsala de l’acte principal d’aquest esdeveniment que va arribar amb la multitudinària desfilada en la capital de la Plana. Escolars y associacions es van reunir a les portes del institut Sos Baynat de Castelló per a participar en el cercavila que va recòrrer diferents carrers fins a arribar a l’estàtua del Rei en Jaume, on va tindre lloc l’ofrena i es va llegir el manifest. L’acte va comptar, com ja es tradició, amb les actuacions per part de la Colla de Dolçainers i Tabaleters i el Grup Botafocs.

Cal destacar que enguany, en commemoració de l’Any de Sant Vicent Ferrer, l’organitzador del Correllengua (Acció Cultural del País Valencià) ha dissenyat unitats didàctiques per a tots els nivells de Primària, Secundària i Batxiller sobre Sant Vicent Ferrer. «Amb aquesta iniciativa, oferim al professorat material que facilita el treball en l’aula de divulgació de la nostra cultura i que pot fer-se servir més enllà dels anys oficials de commemoració», expliquen.

PROPERES CITES

El Correllengua continuarà aquesta setmana el seu itinerari per diferents poblacions de la Plana Baixa i l’Alcalatén per a reivindicar la normalització del valencià i, a la vegada, celebrar els avanços assolits els darrers tres anys en l’àmbit de la llengua i la cultura.