El Correllengua 2018, que la seua flama ha recorregut en els últims dies col·legis, institucions i municipis de tota la província de Castelló, va finalitzar el darrer divendres amb el tradicional homenatge amb una corona de llorer al rei En Jaume I i la lectura del manifest. La jornada va començar mab una cercavila que va eixir de l’institut Sos Baynat i, acompanyat de la colla de dimonis Botafocs i la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, va recórrer els principals carrers de Castelló fins arribar a l’estàtua del rei.

Durant el recorregut, van recollir la flama representants, entre altres grups i associacions, de les AMPA dels col·legis Censal, Lluís Revest, Herrero, Tombatossals, Soler i Godes i La Lluna; de partits polítics com Compromís, Castelló en Moviment, PSOE, EUPV i ERPV; del Pixaví, sindicats, el col·lectiu LGTBI, el Centre Excursionista i la Plataforma per la Llengua.

Organitzat per Acció Cultural del País Valencià, el Correllengua va tornar a convertir la capital de la Plana en l’epicentre de la festa per als qui estimen i acaronen el valencià. La cita es va tancar amb les ofrenes i la lectura del manifest, a càrrec del president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes. En la seua lectura, va instar a «avançar en el camí de la igualtat lingüística, després de tants anys, de segles, de discriminació i maltractament».

PRIMERA PARADA

Cal recordar que la flama ja va arribar fa unes setmanes a localitats com Almassora, on el Correllengua va fer la seua primera parada a la província per a reivindicar la normalització del valencià amb l’animació de la companyia Els Visitants. Els alumnes d’escoles de Castelló, la Vall d’Uixó i Vila-real també van gaudir amb espectacles i activitats.