Imaginar, construir, crear, emocionar, compartir... Tots aquestos són conceptes que vol promoure la FAMPA-Castelló Penyagolosa entre les seues AMPA a través d’una activitat pensada per a compartir temps i establir llaços entre col·lectius. El projecte, denominat Ciutat feliç, naix com una invitació a la posada en comú d’idees per a crear una societat molt millor i aconseguir la dinamització de propostes que incentiven la defensa de valors integrals, com els mediambientals, solidaris o actituds positives. Aquesta iniciativa es va presentar fa pocs dies a les coordinadores d’AMPA de Vila-real, Nules, Castelló i Almassora i en ella els participants van construir una casa de fusta decorada amb un mosaic de ceràmica de colors i pintada amb la inspiració artística de cadascun.

¿El resultat? Un conjunt de cases diferents, cadascuna amb un missatge que reflectia els valors socials de cada un dels participants. I és que aquestes creacions són el punt de partida per a establir col·laboracions, fomentar la participació, l’associacionisme, la llibertat d’expressió, el respecte i la tolerància.

IDEALS I REPTES SOCIALS

El projecte que s’acaba d’iniciar és «un punt de reunió per a les AMPA, en el qual poder expressar a través de les manualitats quins són els seus ideals i reptes socials i educatius», expliquen. «L’activitat convida al diàleg, la tolerància i l’escolta; la posada en comú de les propostes sorgeix com per art de màgia i el consens és més fàcil quan compartim un moment creatiu i divertit d’expressió personal», afegeixen els responsables. És per això que s’oferirà a les AMPA l’oportunitat de compartir aquesta experiència i de conviure-la amb els seus companys per a fomentar la cohesió i el consens.

Amb tot, l’innovador projecte Ciutat feliç pretén convertir-se en una mirada cap a la societat del futur mentre es realitza una activitat en el present.