L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) va organitzar un curs coincidint amb l’arribada del Cos Europeu de Solidaritat (CES) en el qual van participar un total de 27 joves (20 d’ells són dones) procedents d’Itàlia, Polònia, Grècia, França, Holanda, Bèlgica, Bulgària, Armènia, Romania, Àustria, Regne Unit, Eslovàquia, Federació Ru-ssa, Portugal i Croàcia.

L’escenari escollit va ser l’alberg Argentina de Benicàssim, on les persones voluntàries, a més de rebre formació lingüística, van realitzar tallers per a conéixer aspectes pràctics de la vida a Espanya i sobre el programa de voluntariat europeu (drets i deures, assegurança, plataforma lingüística, certificat Youthpass, etc.). A més, van abordar temes com la interculturalitat i la resolució de conflictes, abans d’incorporar-se a diferents organitzacions de la Comunitat Valenciana, Madrid, Castella-la Manxa i Catalunya.

Aquest tipus de formació s’emmarca dins el cicle de Formació i Avaluació per a activitats de voluntariat i, a la vegada, complementa el suport continu oferit per les organitzacions d’acolliment durant el període de servei.

Com a activitat de visibilitat amb la ciutadania, voluntàries i voluntaris van sumar-se a un taller amb joves estudiants de l’institut Violant de Casalduch de Benicàssim, la finalitat del qual va ser donar a conéixer el Programa CES i Erasmus+ entre la població del municipi i, en particular, entre els més joves.