La Universitat Jaume I de Castelló ha organitzat en els últims dies multitud d’activitats destinades a estudiants de Secundària i Batxillerat, amb l’objectiu que es familiaritzen amb els estudis universitaris i que mostren les seues habilitats acadèmiques.

Un exemple és la Lliga de debat, que aquesta edició va guanyar l’equip de l’IES Benigasló de La Vall d’Uixò. L’estudiant Anabel Forner Mollar, de l’IES Betxí, va guanyar el premi a la millor oradora. El tema elegit per als debats d’enguany ha estat L’humor té límits? i han disputat la final els equips de l’IES Benigasló i de l’IES Betxí. Han quedat semifinalistes de la competició l’IES Cabanes i l’IES Almenara.

Enguany han participat en la lliga 11 equips provinents de nou centres d’Educació Secundària i Batxillerat de la província de Castelló. La fase local de la lliga de debat va tindre lloc a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I, i, atès el significatiu augment d’equips participants, l’UJI ha hagut d’habilitar enguany dos sales de debat.

L’equip guanyador participarà ara en la fase final de la Lliga de debat d’Educació Secundària i Batxillerat, organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats, a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, de l’11 al 13 d’abril.

portes obertes

Els joves estudiants també han pogut conèixer l’universitat les XXVI Jornades de Portes Obertes, per als dies 7, 13 i 20 de febrer. En aquesta ocasió, està prevista la participació de més de 3.900 alumnes i alumnes de Secundària de 56 centres educatius de les províncies de Castelló i València. La jornada de portes obertes és una activitat que es porta a terme en la Universitat Jaume I tots els anys i s’inclou dins de l’àmbit de treball de transició de Secundària cap a la universitat, amb l’objectiu de donar a conèixer als estudiants la universitat i presentar els diferents graus que s’imparteixen.

A més, un total de 40 estudiants de Batxillerat de 12 centres d’Ensenyament de Secundaria de les comarques de Castelló es van inscriure per participar en l’Olimpíada local de Física, que es va celebrar el 9 de febrer.

L’objectiu d’aquesta competició és estimular el desenvolupament de contactes nacionals i internacionals en el camp de l’ensenyament de la Física a nivell preuniversitari, en reconeixement de la importància de la Física en la formació integral. Els tres finalistes d’aquesta primera fase tindran l’opció de participar en la fase estatal de l’Olimpíada de Física que tindrà lloc al mes d’abril en Valladolid.