Més de 150 escolars van participar la setmana passada en les activitats didàctiques que organitza l’Institut Valencià de Cultura (IVC) en l’Auditori de Castelló, emmarcades en el cicle Filmoteca a l’Auditori, que s’ha engegat per primera vegada en aquest trimestre.

El dijous, 70 alumnes de l’IES Bovalar i 15 del mòdul de formació professional de Creu Roja van participar en l’activitat Què és una filmoteca, una sessió dinàmica amb diferents projeccions de pel·lícules restaurades pel l’IVC. També es va fer una presentació de la importància de mantenir la memòria audiovisual desenvolupada al llarg dels més de 100 anys de la història del cinema.

A més, van conèixer els orígens del cinema a València i de la posterior evolució fins a l’actualitat, les pel·lícules rodades per particulars i la seua importància per al coneixement en la societat valenciana. Un dels objectius és mostrar la importància de conservar el patrimoni audiovisual valencià per a conèixer la història de la societat valenciana en l’últim segle.

El dimarts passat, més de 60 xiquets entre 3 i 6 anys del col·legi La Mola d’Alcossebre van assistir a l’activitat Amistats Animades. Aquest taller inclou vuit curtmetratges d’animació de tot el món del catàleg de la distribuïdora valenciana Some like it short, que mostren diferents tècniques i estils visuals: des de l’animació digital en 3D fins al dibuix tradicional amb llapis i paper, passant per la combinació d’imatge real i imatge animada.

Les històries que expliquen els curts són molt senzilles i molt visuals, permetent als xiquets seguir amb interès el desenvolupament de la narració com si d’un conte es tractara. A més, el contingut dóna motiu per a poder comentar amb els xiquets els diferents aspectes de la pel·lícula.