L’estat d’alarma va abordar als alumnes de P4 i P5 del CEIP Nou Pedro Alcázar de Nules en la culminació d’una iniciativa molt especial. Al llarg de diverses setmanes es varen convertir en aprenents de creadors d’històries. Per iniciativa de les seues tutores Mª Carmen Esteban i Marisa Paradells, encetaren un projecte sobre el sistema solar, amb la participació de la mestra de suport, Lydia Lavalle, que volien poder concloure amb la creació d’un conte, per a la qual cosa demanaren la col·laboració de la mare d’un dels alumnes, escriptora local i periodista col·laboradora de Mediterráneo, Mònica Mira.

«La proposta va ser que ells inventaren els personatges i la trama principal i que s’adonaren com, a partir d’una idea simple, es pot crear una història», explica Mira, que es va encarregar de, amb les propostes dels xiquets i xiquetes del centre educatiu, redactar La intrèpida Moli i el misteri del planeta Rocós. Un projecte que té un doble vessant destacable, perque, a banda de ser una obra inspirada pels alumnes, està traduïda a pictogrames, donat que l’escola compta amb una aula CIL. De fet, varen ser les seues mestres, María Molina i Laura Benlloch, les que varen fer l’adaptació.

El confinament va acabar amb les possibilitats de donar a conéixer el projecte més enllà de les famílies dels alumnes implicats, per això tingueren una altra idea: fer una versió audiovisual de la història narrada per xiquets i xiquetes de l’escola, que la lligen donant-li així vida, cosa que permet compartir un projecte que parla de col·laboració, inclusió i innovació educativa. A més a més, la proposta de les mestres va ser que la venda del conte siga solidària, dedicant la recaptació a una entitat local que es dedique a la integració social, donat que eixe és el missatge de la història de Moli, com tots podem fer alguna cosa per els demés, com tots tenim limitacions que requereixen el suport d’altres. Les il·lustracions també estan fetes pels alumnes llevant de la portada i el disseny del conte, una col·laboració de l’il·lustrador de la Vall d’Uixó, Vicent Aragonés.