+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
   
 
 

Castelló

Homenatge a l’obra de Miquel Peris

L’espai ofereix informació sobre aquesta disciplina, enllaços d’interés, vocabulari específic, un apartat per als docents...

 

19/12/2017

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, i els professors Joan Peraire i Montserrat Ferrer, han presentat la unitat didàctica Miquel Peris, vers a vers, que pretén acostar als joves l’obra d’un dels seus poetes més emblemàtics per la seua tasca literària i pel seu activisme cívic i cultural. Aquesta obra ha estat preparada amb motiu del centenari del seu naixement.

La guia didàctica està enfocada per a treballar-la a l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, encara que també inclou textos i activitats útils per al treball a les aules de Primària.

La proposta també estudia la figura del poeta castellonenc dins d’un context històric i cultural en el qual va viure. Així mateix, els autors han manifestat que «la idea és presentar-la com una figura i una obra relacionant-la amb altres obres i autors», com Estellés, Bernat Artola, Carles Salvador, Josep Carner, Pere Quart, Salvat-Papasseit, Jaume Roig, Martí i Pol, Rosa Leveroni o el conegut cantautor Raimon.

Miquel Peris, vers a vers inclou continguts relacionats amb el gènere poètic, el treball lèxic, activitats de lectura i anàlisi de poemes, així com tallers de creació literària. A banda de treballar la biografia, la resta se centra en l’estudi de l’obra poètica organitzada segons els grans temes que el caracteritzen: el món de les bestioles, la poesia paisatgística, els poemes d’homenatges, la mar, l’amor i la mort, les cançons de bressol i el Betlem de la Pigà.