La Vall d’Uixò va ser dissabte passat punt de trobada de pares, mares, professors i membres de la comunitat educativa que van acudir a la jornada Com portar la igualtat a les aules, celebrada en el Centre Cultural Palau de Vivel. La FAMPA Penyagolosa de Castelló, la Coordinadora d’AMPA, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó i la Confederació Gonzalo Anaya van oferir a les famílies l’oportunitat de conèixer les eines i els mètodes per a avançar en coeducació.

En el programa, noms de la talla de Marina Subirats, catedràtica de Sociologia en la Universitat Autònoma de Barcelona; o Mercedes Sánchez Vico, de l’IES Eduardo Janeiro de Fuengirola; i dins de la nostra Comunitat, Paqui Méndez, presidenta de l’Associació per la Coeducació del País Valencià, Ana López, professora i membre del CEFIRE, i Alícia Villar, professora de la Universitat de València. La regidora d’Habitatge i Educació en l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, Carmen García, va donar la benvinguda a la jornada.

Mercedes Sánchez Vico va insistir en la importància d’involucrar a tota la comunitat educativa en la coeducació, sobretot a les famílies perquè la igualtat siga real. Marina Subirats va insistir en la necessitat d’aprendre a ser conscients de les desigualtats de gènere del dia a dia per a començar a canviar, i en què les desigualtats de gènere creen estereotips que no beneficien ni a dones ni a homes.

La segona part va ser una taula redona, en la qual van participar Paqui Méndez, Ana López i Alícia Villar. Cadascuna va tractar la igualtat des de diferents punts de vista i amb exemples, extrets de la nostra realitat social. El torn d’intervencions ho va tancar Silvia Centelles, presidenta de FAMPA Penyagolosa, que va apel·lar a la responsabilitat de pares i mares a participar en la coeducació dels menuts.