L’Ajuntament de Castelló iniciarà el proper dilluns una campanya de promoció de la separació de restes orgàniques en els centres educatius de la ciutat. El consistori aspira implicar els menjadors escolars en la utilització del contenidor marró, ja que és en aquest espai «on més residus orgànics generen les escoles i on millor podem explicar l’ús del contenidor marró», segons destaca el regidor de Reciclatge i Gestió Integral de Residus, Ignasi Garcia.

És per això que instal·laran un dipòsit al costat de cada centre, el qual podrà ser utilitzat tant pel personal per a dipositar les restes recollides com per la ciutadania. El contracte l’adjudicació del qual ha resolt la Junta de Govern també preveu facilitar dipòsits de dimensions reduïdes per a l’interior dels col·legis.

Així mateix, entre les finalitats d’aquesta campanya destaca «acostar a les famílies les recomanacions per a la separació de residus» i «la localització dels nous contenidors arreu de la ciutat», com ha indicat Garcia. Així doncs, entre les activitats proposades als centres destaquen la fabricació d’un compostador, una activitat sobre els colors assignats a cada residu, un scape room sobre la recollida de restes orgàniques o un taller de dissecció de residus.

Cal destacar que aquesta actuació integral estarà a l’abast de 40 centres d’educació Primària de la ciutat, gràcies als quals arribarà a la població escolar d’entre 6 i 12 anys i a les seues famílies.