El Museu de Ciències Naturals el Carmen d’Onda ha entrat a formar part de la Xarxa de Museus i Col·leccions Museogràfiques de Paleontologia de la Comunitat Valenciana la qual ha inaugurat, recentment una web en la qual estan reunides les principals col·leccions i museus a nivell autonòmic.

«Per al Museu de Ciències Naturals el Carmen d’Onda suposa un reconeixement a la importància que tenen els continguts, i també és important per a aconseguir de forma definitiva el per part de la Generalitat d’aquestes instal·lacions com a Museu», ha manifestat Joan Llidó, director del mateix.

La Xarxa de Museus i Col·leccions Museogràfiques de Paleontologia de la Comunitat Valenciana constitueix una societat impulsada des del Museu d’Història Natural de la Universitat, que es va crear el 21 de febrer del 2014, donant-la a conèixer a tots els representants d’elements patrimonials de naturalesa paleontològica de la Comunitat Valenciana.

L’any 2017 s’inicien les gestions per a signar convenis de col·laboració amb la Conselleria d’Educació i entre la Universitat de València i La Ciutat de les Arts i les Ciències.