La innovació i la investigació arranca durant aquest curs a 84 centres docents de la província de Castelló, on es repartiran un total de 242.988 euros per a portar endavant les seues propostes innovadores.

Així, la Conselleria d’Educació inverteix més d’1,9 milions d’euros en 656 projectes innovadors de 649 centres docents de tota la Comunitat. Cal destacar que una de cada quatre iniciatives estan relacionades amb experiències que afavoreixen la inclusió educativa, com les que es van a dur a terme al CEIP Tombatossals, al CEE Castell Vell i al Regina Violant; o amb treballs per a integrar la sostenibilitat mediambiental en el model pedagògic dels centres, com és el cas del José Iturbi, Ausiàs March, Botànic Cavanilles o La Cova.

En total, hi ha 84 Projectes d’Investigació i Innovació Educativa (PIIE) que aborden la inclusió educativa a través de múltiples eines, des de les arts escèniques (CEIP Lleonard Mingarro) fins a la robòtica (CEIP Marqués de Benicarló) o l’esport.

Per altra banda, també rebran ajudes 86 projectes dissenyats per a treballar l’educació per al desenvolupament sostenible en tots els espais dels centres, activitats i serveis educatius. Entre aquests últims destaquen les ecoescoles (als centres d’Orpesa) i els projectes per a renaturalitzar els patis, que duran a terme col·legis com L’Hereu, CRA del Penyagolosa o el CEIP Novenes de Calatrava de Borriana.

NOUS MODELS PEDAGÒGICS

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha volgut recordar que «estem fent un esforç continuat i ja hem promogut 2.129 projectes d’investigació i innovació educativa entre els anys 2016 i 2019, vora tres vegades més que en els quatre anys anteriors, amb l’objectiu d’avançar en nous models pedagògics i millorar l’educació valenciana». Respecte a l’any passat, la inversió puja un 41%, ja que creix per damunt del mig milió d’euros, la qual cosa ha permés subvencionar 100 projectes més i, per tant, l’augment d’experiències finançades és del 18%.