Una celebració marcada en el calendari per a tota la comunitat educativa que va formar i que forma part de la seua història. L’institut Jaume I de Borriana, un dels centres que ha aconseguit convertir-se en referent en innovació educativa de tota la província de Castelló, va conmemorar els seus 50 anys amb un ampli programa d’actes que van començar amb la participació de l’alumnat de primer i segon d’ESO en diferents activitats organitzades per exalumnes centrades en jocs tradicionals.

«La nostra joventut no està acostumada als jocs de carrer i s’ho van passar molt bé», expliquen des de la direcció. En la celebració no va faltar la presència de la Cooperativa Sant Josep de Borriana que, mentre l’alumnat jugava al pati, els va servir un suc de taronja. A l’última hora del matí, es va reunir la major part de l’alumnat i professorat de l’IES per a dibuixar un cor gegant amb el nombre 50 com a record.

I, per la tarda, va tindre lloc l’acte acadèmic a la sala d’actes del centre. La presentació va estar a càrrec de Mar Arambul, exalumna del Jaume I, i van estar presents responsables de la Conselleria en Castelló, les alcaldesses de Borriana i les Alqueries, Maria Josep Safont i Esther Lara, respectivament, així com a bona part dels directors i directores durant aquestos 50 anys de trayectòria. L’acte va combinar parlaments, actuacions musicals (totes elles portades a terme per exalumnat i alumnat actual del centre) i representacions teatrals per tal de reivindicar el paper de la dona. Sense dubte, un acte emotiu a la vegada que dinàmic.

Tot això va servir com a «cloenda perfecta a una jornada de treball de cooperació i que deixa a l’IES Jaume I en l’avantguarda dels nous temps que corren», destaquen des del centre de Borriana.