Nacho Tolós Sousa, alumne de segon de Batxillerat de l’IES Broch i Llop de Vila-real, va finalitzar sisè en la final del XVII Concurs Hispanoamericà d’Ortografia, celebrat en la seu del Consell Escolar d’Espanya a Madrid, convocat pel Ministeri d’Educació.

El jove va confessar que està «bastant content» amb la seua actuació i va reconèixer que sempre s’acordarà de la paraula barbitaheño, una de les poques que va fallar en el dictat final, en escriure-la sense hac. Es tracta d’un adjectiu utilitzat per a aquells que tenen la barba roja.

Nacho Tolós va guanyar les rondes prèvies en el seu institut i també les de la Comunitat per a accedir a aquest concurs. En el futur, aquest estudiant aspira a ser mèdic, una professió de la qual ja heretat la mala lletra, confessa divertit. L’èxit en els certàmens d’ortografia li ve de la seua afició a la lectura, que conrea des de la infantesa.

Des del Broch i Llop li van felicitar «per la seua fantàstica representació de l’IES, de Vila-real i de la Comunitat Valenciana. Enhorabona, Nacho. Gràcies també a la seua professora, Cristina Iranzo».