Educació de la Generalitat ha posat en marxa el web telematricula.es per a fer l’admissió escolar telemàtica per al curs 2020-2021, a qualsevol etapa educativa de manera ràpida i senzilla.

Les famílies únicament necessiten tindre a mà el DNI o NIE per a obtindre la clau d’admissió necessària per a fer aquesta tramitació que es farà, majoritàriament, a través d’internet.

El web telematricula.es naix amb l’objectiu d’afavorir que la població que ha d’efectuar aquest tràmit puga fer-ho des de casa. Aquest procediment és sobretot important per a aquelles famílies que escolaritzen per primera vegada fills en aules de 2 anys gratuïtes i en Infantil de 3 anys, així com per als estudiants que inicien un cicle formatiu d’FP o volen cursar 1r de Batxillerat.

El procés d’admissió en Infantil i Primària es farà del 8 al 16 de juny i en la resta d’etapes, del 17 al 25 de juny.

En el web telematricula.es hi ha diferents finestres que estaran actives per a cada moment del calendari d’escolarització i ara ja es pot consultar informació sobre el procediment en l’apartat de preguntes freqüents.

No obstant això, per a iniciar la tramitació el que cal és obtindre la clau d’admissió. Hi ha una finestra específica per a obtindre-la i aquesta clau es podrà generar a partir del 8 de juny, en Infantil i Primària, i des del 17 de juny, en la resta d’etapes educatives.

La finestra ‘Clau d’admissió’

El primer pas serà generar la clau d’admissió. En la finestra amb aquest nom es demanarà el número de DNI del pare, mare o tutor legal sol·licitant, el número de suport IDESP (codi de nou lletres i números que hi ha en el DNI), la data de naixement de la persona sol·licitant, l’acceptació de comprovació del Ministeri de l’Interior i una adreça de correu electrònic.

La ciutadania estrangera, que no té DNI, ha d’omplir les mateixes dades, però amb el seu NIE. A banda de posar el NIE, caldrà omplir una casella amb el número de suport IXESP (codi inclòs en les targetes d’estrangers i permisos de residència).

Feta aquesta primera gestió, la persona sol·licitant rebrà per correu electrònic l’identificador i la contrasenya per a cada sol·licitud que haja de fer segons el nombre de fills que ha de matricular.

Amb la clau d’accés es podrà accedir al formulari electrònic de la finestra Procés d’admissió en què caldrà omplir les dades de sol·licitud de centres educatius ordenats de manera preferent. Cal recordar que es poden triar fins a 10 opcions per fill/a.

Una finestra per a cada pas

Completada la sol·licitud, només quedaran tres passos que s’aniran activant a mesura que avance el calendari de matriculació. En la finestra de Llistes provisionals’ d’admesos es podrà entrar per a consultar els resultats. Si no s’estan conformes poden presentar al·legacions fent clic en el botó que hi ha al respecte, en què es desplegarà el formulari electrònic corresponent.

En aquest espai també es podran consultar les Llistes definitives amb les quals les famílies sabran en quin centre hauran de matricular els seus fills.

Una vegada totes les famílies sàpiguen el centre educatiu on escolaritzen la seua filla o el seu fill cal que contacten amb ell en concret o consulten el seu web específic.

En el cas d’Infantil i Primària, aquesta última fase es farà entre el 13 i el 29 de juliol, de manera presencial al centre educatiu. Allí es verificaran els documents o situacions al·legades en el procés d’admissió telemàtica.

En cas que s’haja marcat la casella d’existència de no convivència dels progenitors s’haurà d’aportar la signatura i consignar les dades del pare, mare, tutor/a legal que no ha realitzat la sol·licitud de plaça.