+
Accede a tu cuenta

 

O accede con tus datos de Usuario El Periódico Mediterráneo:

Recordarme

Puedes recuperar tu contraseña o registrarte

 
 
 
   
 
 

L’arc de San Martí ‘tiny’ el Ribalta en defensa del col·lectiu LGTBI

El centre organitza una sèrie d’actes al pati per a demanar a la societat més tolerància i respecte

 

REIVINDICACIÓ. Els estudiants de l’IES Ribalta van participar en aquesta jornada reivindicativa. - MEDITERRÁNEO

21/05/2019

Les reivindicacions no cessen en el calendari escolar de l’institut Francesc Ribalta, que ha tornat a reunir a centenars d’alumnes i professors en un acte multitudinari amb el qual la comunitat educativa ha demanat a la societat més tolerància i respecte cap al col·lectiu LGTBI. D’aquesta manera, el pati del centre ha sigut escenari de multitud d’activitats en una jornada reivindicativa que ha començat amb la sessió de contacontes El planeta Ribaltoide, una història que tracta el tema de la llibertat, i que ha continuat amb dues actuacions per part de diversos alumnes del centre educatiu. de Castelló.

Després de la lectura del manifest per part de l’alumnat, ha arribat un dels moments més esperats de la cita perquè els estudiants han desplegat una colossal bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí que ha recorregut el pati del centre com a símbol de la visibilització del col·lectiu LGTBI.

Cal destacar, tal i com informen des del centre, que dues setmanes prèvies a aquest acte s’ha treballat en totes les tutories dels 40 grups d’ESO, Batxillerat i FPB al voltant del tema a través de vídeos i debats a l’aula per a propiciar la visibilització d’aquest col·lectiu i evitar que la seua condició siga motiu d’assetjament. A més, els cursos de segon d’ESO realitzen un taller de dues sessions sobre identitat de gènere i diversitat sexual cada any.

DIVERSITAT I IGUALTAT

L’acte, organitzat des del departament d’Igualtat i Convivència, pretén «conscienciar als joves en la igualtat i la tolerància en tots els àmbits», revela José Luis Lorenz, responsable de l’àrea. «Amb aquest tipus d’actes volem tractar de visibilitzar que tots aquells joves, xiquets i xiquetes que es senten diferents per ser gais, lesbianes, transsexuals o intersexuals tenen el suport de la societat», afig Lorenz. I és que «la diferència integrada i sense discriminació enriqueix».