El programa educatiu L’Escola Canta, coorganitzat per l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, celebrarà la cloenda del curs 2018-2019 amb una multitudinària trobada que es realitzarà el proper dissabte, dia 6 d’abril, a la plaça de bous de la ciutat de Castelló.

En aquesta cita, tots els centres de les comarques de Castelló que han participat en la iniciativa mostraran el treball que han realitzat en un gran concert conjunt en què interpretaran algunes de les cançons que han estat preparant. No faltarà la presència de la Banda Municipal de Castelló. La cloenda és l’acte final del programa, després que cada centre educatiu participant hi haja celebrat un concert individual al llarg del curs.

En total, participaran més de 4.200 alumnes de 72 centres educatius de 26 poblacions castellonenques: Castelló, Sant Joan de Moro, Benicarló, Albocàsser, Benassal, Catí, Culla, la Torre d’en Bessora, Vilar de Canes, la Salzadella, Tírig, Xert, Morella, Vilafranca, Forcall, Olocau, la Mata, Cinctorres, Portell de Morella, Castellfort, l’Alcora, la Vall d’Uixó i la Llosa.

ELS OBJECTIUS DEL PROGRAMA

El projecte, que està adreçat a alumnes de Primària i de Secundària, consisteix en la creació d’una sèrie de corals escolars i té com a objectius principals donar a conèixer la tradició musical valenciana, millorar la competència lingüística del valencià i, a la vegada, fomentar una sensibilitat positiva i una convivència entre cultures diferents. Es tracta d’un recurs d’innovació que tenen a la seua disposició els centres educatius i el professorat per al treball de valors, el treball en equip i, també, per a desenvolupar diferents competències en matèria plurilingüe.

SEGONA EDICIÓ

Cal recordar que aquest projecte educatiu ja es va dur a terme el curs passat a la ciutat de Castelló, de la mà de la Regidoria d’Educació i en coordinació amb la Conselleria, i va comptar amb la participació de 1.500 estudiants. Degut al gran èxit d’aquesta iniciativa, L’Escola Canta va tornar en la seua segona edició. «L’experiència del primer any a Castelló va ser fantàstica i el balanç molt positiu per a l’alumnat, per això enguany hem treballat per implicar de nou les comunitats educatives de Castelló, però també perquè altres poblacions hi participaren», va recalcar el regidor d’Educació de Castelló, Enric Porcar. En aquest sentit, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, va destacar que «quan projectes com aquest funcione tan bé a escala educativa i és capaç d’implicar i il·lusionar el professorat i l’alumnat, fem tot el possible per desenvolupar-lo encara més».

Una il·lusió i implicació que inundarà la plaça de bous de Castelló de la tradició musical valenciana aquest dissabte.