L’acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha convocat la tercera edició del Concurs d’Escriptura en Valencià, un certamen que està dirigit a estudiants d’ESO.

El tema d’aquest any és Els nostres majors, els meus iaios i el treball ha de tindre una extensió entre 500 i 800 paraules, escrites en valencià, amb ordinador i amb lletra de cos 12. Tots aquells que vulguen participar han de fer constar en el seu treball el nom del centre, l’adreça, la localitat i el codi postal, així com el nom i cognoms de l’alumne, l’edat i el curs. Seran els professors dels centres qui enviaran a l’AVL les dos millors redaccions de cada curs i un jurat escollirà els tres millors treballs de tota la comunitat escolar valenciana, en els seus respectius nivells.

En aquesta edició, s’estableix un premi de participació per als centres que més redaccions presenten (que poden guanyar fins a 1.000 euros). Una de les novetats més importants és la creació del Premi Carme Miquel, que pretén guardonar el departament de valencià pel foment de la nostra llengua entre l’alumnat. El centre guanyador rebrà una placa acreditativa i un val de 2.000 euros. A més, els participants hauran de lliurar una memòria amb les activitats realitzades durant el curs passat, certificada per la direcció del centre.

PRESENTACIÓ DELS TREBALLS

El període de presentació serà de l’1 al 21 d’octubre. Els guanyadors es donaran a conèixer el 12 de novembre i el lliurament dels premis tindrà lloc el dia 30 del mateix mes, al monestir de San Miquel dels Reis. Els millors alumnes de cada una de les categories rebran un val de 500 euros per a adquirir llibres, activitats didàctiques, material informàtic o electrònic en El Cortes Inglés. El segon, un val de 400 euros i el tercer, un altre de 300 euros.