Sota el lema I avant, l’Ajuntament de Castelló ha iniciat una nova campanya de promoció de la llengua valenciana. El propòsit és aconseguir la correcta escriptura de l’expressió i que la població conega els dos significats que té, ja que a Castelló és una de les frases més usades per tots els parlants i, segons ha explicat el regidor de Plurilingüisme i Foment del Valencià, Francesc Mezquita, «normalment no es sol escriure bé».

És per això que el consistori ha editat 1.500 llibretes per a repartir entre la població, fetes de cartó i paper reciclats, ja que «la creació d’un producte sostenible era un dels objectius d’aquest projecte», afegix el regidor. Els exemplars es podran recollir en el despatx de Normalització Lingüística, que es troba en la tercera planta de l’edifici Menador, en horari de 9.00 a 14.00 hores, de dilluns a divendres.

PER A ESCOLARS

A més d’aquesta iniciativa, la Regidoria de Normalització Lingüística també ajuda a recuperar el patrimoni lingüístic valencià de Castelló amb la Col·lecció N-32 i amb l’edició del quadernet en valencià Club Millaret, dirigit a escolars de Primària dels col·legis de Castelló. La promoció del servei gratuït del Voluntariat pel Valencià i el foment de l’aprenentatge de la llengua mit-jançant cursos de valencià són altres dels projectes.

Cal recordar que també s’ha organitzat el concurs de vídeo promocional de l’ús del valencià per a estudiants dels graus de comunicació, amb una dotació de 3.500 euros.