El departament de Tecnologia de l’IES l’Alcalatén de l’Alcora, amb la col·laboració del departament de Física i Química, va acompanyar als alumnes de 3r d’ESO a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. L’objectiu era la realització de dues activitats, titulades ‘Taller de Robòtica’ i ‘La màgia de la Química’.

I es que cal recordar que la robòtica és una disciplina que figura en el currículum de l’àrea de Tecnologia d’Educació Secundària. Per tant, el taller va servir per realitzar una introducció a uns continguts, que tard o d’hora, els alumnes van a tindre que assolir.

Seguit d’una sèrie de demostracions pràctiques, gràcies a les quals van poder veure als robots en acció, els alumnes van programar la unitat central d’un dispositiu mitjançant el programa Robolab.

A més, els estudiants van tindre l’aportunitar de conèixer a ‘Aibo’, un carismàtic robot que es comporta de forma semblant a la d’un animal de companyia valent-se de les últimes tecnologies existents en el sector. Per finalitzar, l’expedició va assistir a una demostració de control d’un dron. Els moviments de l’aparell eren comandats mitjançant la tecnologia sense cable Wi-Fi, amb l’us d’una tablet tàctil.

Els alumnes del centre també van tenir temps per a passejar per l’entorn de la Ciutat de les Arts i les Ciències i si es van fer fotos en l’exterior d’uns edificis tan coneguts. En definitiva, una didàctica i divertida jornada en València que els joves van gaudir molt. H