L’alumnat de tercer d’ESO de l’IES Bovalar de Castelló va protagonitzar una concentració per a demanar que en les zones de conflicte bèl·lic les escoles siguen llocs segurs. Una acció que forma part de la campanya de Save The Children No a la Guerra Contra la Infància. Escoles Segures.

Així, l’estudiantat del centre va vestir samarretes blanques amb una mà roja pintada amb l’objectiu de representar la violència i el sofriment que es pateix en aquestes situacions.

Així mateix, van portar globus on van escriure paraules relacionades amb els conflictes i després els van punxar. Amb això i amb les pancartes creades per ells mateixos, els alumnes de l’institut castellonense han volgut posar èmfasis en la necessitat d’aconseguir que les escoles es convertisquen en llocs segurs a tot el món. «Els xiquets i xiquetes han de poder estudiar perquè l’educació és l’arma més poderosa», van declarar, i així li ho han demanat a la Presidència de la III Conferència Internacional sobre Escoles Segures, que tindrà lloc pròximament a Palma de Mallorca, mitjançant la lectura i signatura del manifest Escoles Segures.

Amb aquesta iniciativa «pretenem visibilitzar la problemàtica i el perill que per a alguns xiquets i xiquetes suposa el fet d’anar al col·legi, una activitat que potser en el primer món no apreciem com deuríem. A més, amb la signatura del manifest vam posar l’accent sobre la importància de convertir les escoles en llocs segurs, protegits de la presència militar, fora dels perills que qualsevol guerra comporta», expliquen des del centre.

El projecte de Save the Children es va treballar, prèviament, en les hores de tutoria. Durant diverses sessions, tal i como comenten, «l’alumnat va prendre consciència de la situació dels més petits en les zones de conflicte, tant pel que fa al seu benestar físic, com a la impossibilitat d’anar a escola, bé pel que allí els pot succeir o pel perill que suposa el trajecte al centre».