Amb l’objectiu de promocionar la creació artística entre els joves i commemorar el record a l’artista Joan Baptista Porcar, l’Institut d’Educació Secundària i Batxillerat de Castelló que li dóna nom ha convocat la novena edició del concurs de dibuix i pintura Joves Artistes.

En el certamen podran participar tots els alumnes matriculats en el Batxillerat d’Arts Plàstiques i Disseny durant el curs 2017/2018 en qualsevol dels centres que imparteixen aquest tipus de Batxillerat a la Comunitat Valenciana; i per a l’alumnat que cursa l’assignatura de dibuix artístic o tècniques d’expressió graficoplàstiques en un altre tipus de Batxillerat.

Cada concursant podrà presentar un màxim de dues obres, de les quals serà autor, no podent haver sigut premiades en altres certàmens de qualsevol tipus. Tampoc s’admetran les presentades en edicions anteriors d’aquest concurs. Per cada centre participant, s’admetran un màxim de 25 obres. La grandària de les obres serà rectangular, no havent de superar-se la mesura de 100x70 centímetres.

El termini de presentació començarà el dia 14 de març i finalitzarà el dia 16 del mateix mes, havent-se de presentar en les oficines de l’institut.

jurat de prestigi

La Comissió Organitzadora del concurs nomenarà un jurat format per persones de reconegut prestigi dins del món de les arts i la docència artística i entitats col·laboradores. La fallada del jurat es farà pública el dia de la inauguració de l’exposició en la Fundació Dávalos-Fletcher, el dia 13 d’abril. Les obres s’exposaran en la sala d’exposicions fins al dia 22 d’abril.

Com tots els anys, al concurs s’ha establit una categoria única de dibuix i pintura dins de totes les seues varietats, inclosa la tècnica mixta. L’import dels premis és de 450 euros per al primer, 250 per al segon i 150 per al tercer, amb una placa commemorativa per a tots ells.

a la cerca del millor

El certamen cerca així un successor o successora a l’última guanyadora del concurs, l’alumna de l’IES Joan Baptista Porcar Aina Martínez García, que el seu dibuixe Innocència va ser considerat el millor pels membres del jurat. L’any anterior, la jove Lucía Nebot Saborit es va proclamar guanyadora l’any passat amb un dibuix titulat Leo.

L’Ajuntament de Castelló, l’empresa UBE, la Fundació Dávalos-Fletcher i l’AMPA de l’IES Juan Bautista Porcar col·laboren en l’organització d’aquest esdeveniment artístic. Així mateix, existeix la possibilitat que des del Joan Baptista Porcar es cedisca alguna obra a aquelles entitats que hagen pogut patrocinar la dotació dels premis.

L’IES Joan Baptista Porcar cerca, d’aquesta manera, a la pròxima gran promesa del dibuix a la Comunitat Valenciana.